[Eksperiment] Mis kell Facebooki postitada?

Tagasi Kaupo Kalda Kirjutas: Kaupo Kalda 21.juuni 2012

Viisime läbi pikaajalise eksperimendi (aitäh meie Tarmole) ja mõõtsime, mis kell inimesed Facebooki kasutavad. Selleks mõõtsime poole aasta jooksul ühe kasutaja 300+ sõbra käitumist. Seda ei saa küll liiga üldistavana võtta, sest nende kasutajate vanus jääb peamiselt vahemikku 20-30, aga annab siiski hea ettekujutuse.

Kui graafikut vaadata, siis kella 9-st hommikul läheb asjaks. Kui sinu postitusele pannakse "Like" või jagatakse seda, tekib nn viral-efekt (igal kasutajal on keskmiselt 130 sõpra). Ehk nutikas oleks postitus teha 9-10 vahel hommikul, siis on maksimaalselt inimesi online ning nende jagamised ja like'd jõuavad ka võimalikult paljudeni.

Nädalapäevadest E-N on suht võrdsed, reede ca 10% madalam ja nädalavahetus ca 25% madalam külastatavus.