Blog

Kirjutame veebiteemadest, turundusest, tehnoloogiast.

Widget

Kaupo KaldaKaupo Kalda

Kirjutas

Kaupo on OKIA asutaja (1996) ja üks Eesti kogenumaid veebi-professionaale. Tema igapäevane töö on aidata kliendil leida sobiv idee. Ta on osalenud mitmete (ka rahvusvaheliste) erialakonkursside zhüriis ning kuulub Art Directors Club of Estonia ridadesse. Lisaks veab ta Eesti loetuimat turundus- ja veebiarendusblogi ning Facebooki lehte - meie enda omi. Kaupo on Veebiklubi, Metrix.ee ja Help.ee asutaja, vabal ajal armastab reisimist ja drooniga pilditegemist. Loe ka Best Marketingi persooniintervjuud.

21. juuni 2012

[Eksperiment] Mis kell Facebooki postitada?

Viisime läbi pikaajalise eksperimendi (aitäh meie Tarmole) ja mõõtsime, mis kell inimesed Facebooki kasutavad. Selleks mõõtsime poole aasta jooksul ühe kasutaja 300+ sõbra käitumist. Seda ei saa küll liiga üldistavana võtta, sest nende kasutajate vanus jääb peamiselt vahemikku 20-30, aga annab siiski hea ettekujutuse.

Kui graafikut vaadata, siis kella 9-st hommikul läheb asjaks. Kui sinu postitusele pannakse "Like" või jagatakse seda, tekib nn viral-efekt (igal kasutajal on keskmiselt 130 sõpra). Ehk nutikas oleks postitus teha 9-10 vahel hommikul, siis on maksimaalselt inimesi online ning nende jagamised ja like'd jõuavad ka võimalikult paljudeni.

Nädalapäevadest E-N on suht võrdsed, reede ca 10% madalam ja nädalavahetus ca 25% madalam külastatavus.

Meeldib?